SCHRIJVEN MET OUARIACHI

Mijn naam is Jamal Ouariachi, schrijver van romans en korte verhalen. ‘Schrijven met Ouariachi’ is een tweewekelijkse nieuwsbrief over literatuur: het schrijven ervan, het lezen ervan. Ik schrijf essays over de techniek van het schrijven, ik analyseer teksten van anderen en ik deel geheimen, inzichten, adviezen en ervaringen uit mijn eigen praktijk met je.

Betalende abonnees krijgen regelmatig bonusmateriaal te lezen én hebben toegang tot de online cursus “Een verhaal in 10 weken”. Voor €5,- per maand of voor €50,- per jaar kun je een betaald abonnement nemen.

Over mij

Ik ben de auteur van vijf romans:

• De vernietiging van Prosper Morèl (2010)

• Vertedering (2013, shortlist Gouden Boekenuil, shortlist BNG Literatuurprijs)

• 25 (het eerste deel van de trilogie 25-45-70, die ik samen met David Pefko en Daan Heerma van Voss schreef)

• Een honger (2015, winnaar BNG Literatuurprijs 2016, winnaar European Union Prize for Literature 2017, vertaald in acht talen)

• Herfstdraad (2022)

Ik schreef ook een bundel korte verhalen, getiteld Herinneringen in aluminiumfolie, waarover het Boekenpanel van De Wereld Draait Door opmerkte: ‘Fantastisch gedaan. In de traditie van Roald Dahl, Edgar Allan Poe. Gewoon smullen.’

Wekelijks publiceer ik een column in de zaterdagbijlage Tijdgeest van dagblad Trouw.

Voor Het Zuidelijk Toneel schreef ik in 2016 een bewerking van Shakespeare's Macbeth. De Theatertroep voerde in 2021 mijn eenakter De eerste maandag op, als onderdeel van een programma met zeven eenakters: Stuk voor Stuk.

Sinds ik publiceer geef ik ook masterclasses, workshops en cursussen creatief schrijven. Dat deed ik onder meer in De Balie in Amsterdam en voor de Querido Academie.

=

Voor meer informatie over de provider van deze nieuwsbrief: Substack.com.

Subscribe to Schrijven met Ouariachi

Essays over literatuur: het schrijven ervan, het lezen ervan.

People

Wekelijks nieuws, gedachten en essays over literatuur: het schrijven ervan, het lezen ervan. Geheimen, inzichten, tips en ervaringen uit de werkkamer van Jamal Ouariachi, schrijver van romans en korte verhalen.